Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu | Egeyurt

Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu | Egeyurt

İzmir'in en canlı, genç nüfusunun bulunduğu ilçesi Bornova. Çünkü  hem İzmir'in hem de Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, geniş kampüsüyle burada bulunuyor. Birçok fakültenin yer aldığı bu alanda 70.000 öğrenci yaşamını sürdürüyor. Hal böyle olunca, Ege Üniversitesi'ni tercih eden ve şehir dışından gelen öğrenciler için kalınacak yer konusu önemli bir boyut kazanıyor.

 

Şehir dışından gelen öğrenciler için, ilk defa aileden uzakta yaşayacak olma durumu göz korkutan bir gerçek. Konaklanacak yere karar verme aşamasında ilk olarak ev - yurt ayrımını yapmak, sonrasında ise bir süre mecbur kalınan alışma sürecini atlatmak gerekiyor. Bu süreci atlatabilmek de hem maddi hem manevi açıdan en uygun konaklama hizmeti sunabilen bir yerde kalmayı gerektiriyor. Yani, henüz arkadaş çevresi olmayan bir üniversite öğrencisi için, eve çıkmaktansa öğrenci yurdunu tercih etmek daha mantıklı bir seçenek haline geliyor.

İyi bir öğrenci yurdu tercihinde ise genellikle okula yakınlık, fiyat, konfor ve yurt imkanları kararı etkiliyor. Bu koşullardan yola çıkarak Ege Üniversitesi öğrenci yurdu arayışına girenlerin de ilk ve son durağı EGEYURT oluyor.

EGEYURT, Ege Üniversitesi kampüsü içinde faaliyet gösteren ilk özel öğrenci yurdu olmasının yanı sıra sunduğu imkanlarla da en tercih edilen öğrenci yurdu. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında özel kız öğrenci yurdu ile hizmete açılan, 2017-2018 döneminde özel erkek öğrenci yurdu da aktif olacak olan EGEYURT, konum itibariyle kampüs içinde olmasından dolayı tüm fakültelere yürüme mesafesinde bulunuyor ve 2000'e yakın kapasitesiyle de Ege Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir oranına ev sahipliği yapıyor. Ege Üniversitesi öğrenci yurdu arayışındaysanız, kontenjan dolmadan EGEYURT'u ziyaret edin ve üniversite hayatınızın zorluklarını kolaylaştıracak tüm imkanların düşünüldüğü bu  yaşam alanına adımınızı atın.

#izmiröğrenciyurdu #izmiryurt #egeüniversitesiöğrenciyurdu #egeüniversitesiyurt #izmirözelyurt #bornovayurt